patentblog

Hideg gyümölcsleves

Receptek szeretettel tőlem, Nektek…

 

Azt talán már sokan tudjátok, hogy főzni nem kimondottan szeretek, de tudok. Arra gondoltam, megosztom Veletek azokat a recepteket, melyek nagy sikerrel kerültek kis családom asztalára. Nem vagyok és nem is leszek híres gasztroblogger, azt meghagyom a profiknak és akiknek a főzés a szenvedélyük. De hátha valakit így is érdekel, miket főzök… 🙂 Ezek egyszerű, gyorsan elkészíthető receptek. Semmi extraság, semmi fakszni… Az is tudja készíteni, aki életében csak véletlen nyúlt hozzá a fakanálhoz az evőeszköztartó fiókban… Ezekben a bejegyzésekben nem találkozol bonyolult konyhatechnológia eljárásokkal és különleges ételkészítési módszerekkel. Nem mintha azok nem lennének szükségesek, sőt…  én csodálom azokat, akik tudnak főzni 😉

Úgyhogy hajrá!

Ezt a főzés nélküli (!) receptet már számtalanszor elkészítettem, és Pé, aki amúgy egyáltalán nem rajong a darabos gyümölcsökért, falta 😉 Lehet vegyesen is a gyümölcsöket, de akkor is isteni –  akár friss-vagy fagyasztott eperből, málnából, cseresznyéből – ha csak egyfajtát választasz. Iszonyú gyorsan elkészül és olyan finom, hogy csak na! 🙂

 <Hideg gyümölcsleves>

 

gyumolcsleves_0

Hozzávalók (4 személy részére)

Az ízesítéshez:

  • 2 ek cukor
  • 2 kávéskanál vanília aroma
  • 0.5 dl fehér rum (kihagyható)
  • 1 db fahéjrúd
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 dl víz

A leveshez:

  • 20 dkg málna
  • 2 db alma
  • 10 dkg eper
  • 2 dl tej
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 dl habtejszín
  • 1 citromból nyert citromlé

A vaníliás krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor (hidegen kikeverhető)
  • 3 dl tej

Elkészítés:

1 dl vizet felrakunk főni, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Lefedve, lassú tűzön forralva hagyjuk, hogy kb. 10 perc alatt a fűszerek aromája megízesítse a vizet. A vége felé adjuk hozzá a rumot, ezzel már csak 1-2 percig forraljuk. Így az alkohol elpárolog, de az íze megmarad. A fagyasztott málnát, epret 3-4 perc alatt kiolvasztjuk a mikróban. Az almákat kis darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, és a szűrőn át hozzáöntjük a fűszeres vizet is. A vaníliás krémport hidegen összekeverjük 3 dl tejjel (ne a csomagolás szerint készítsd el!). A gyümölcsökhöz öntjük a 2 dl tejet, a főzőtejszínt és a habtejszínt is. Alaposan elkeverjük, majd jöhet a vaníliás krém. Ezzel is jól összekeverjük, majd 1 órára a hűtőbe rakjuk. … és már fogyasztható is!

 ⇒ Az eredeti receptet a nosalty.hu-n tették közzé, a fotóval együtt. ⇐

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!