patentblog

Édes tésztacsoda

Receptek szeretettel tőlem, Nektek…

 

Azt talán már sokan tudjátok, hogy főzni nem kimondottan szeretek, de tudok. Arra gondoltam, megosztom Veletek azokat a recepteket, melyek nagy sikerrel kerültek kis családom asztalára. Nem vagyok és nem is leszek híres gasztroblogger, azt meghagyom a profiknak és akiknek a főzés a szenvedélyük. De hátha valakit így is érdekel, miket főzök… 🙂 Ezek egyszerű, gyorsan elkészíthető receptek. Semmi extraság, semmi fakszni… Az is tudja készíteni, aki életében csak véletlen nyúlt hozzá a fakanálhoz az evőeszköztartó fiókban… Ezekben a bejegyzésekben nem találkozol bonyolult konyhatechnológia eljárásokkal és különleges ételkészítési módszerekkel. Nem mintha azok nem lennének szükségesek, sőt…  én csodálom azokat, akik tudnak főzni 😉

Úgyhogy hajrá!

<Édes tésztacsoda>

 

IMG_6345

Hozzávalók:

  • 50 dkg fodros nagy kocka tészta
  • 12 evőkanál olaj
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 pohár kefír
  • 2 pohár tejföl
  • 1 liter tej
  • 2 vaníliás cukor
  • 6 tojás

Elkészítése:

Egy nagy tepsibe 12 kanál étolajat teszünk, melyre a kocka tésztát egyenletesen elosztjuk (nyersen!). A többi hozzávalót (cukor, kefír, tejföl, tej, tojás) kikeverjük, majd a tésztára öntjük. Lefedve készre sütjük kb. 1 óra alatt. Én jénaiban készítettem, alul-felül sütés + légkeverés üzemmódban, kb. 180 – 200 fokon. A sütés végével levettem a jénai tetejét és még 15 percig felső pirítással sütöttem, hogy egy kicsit megpiruljon.

ISTENI LETT! 

⇒ Az eredeti receptet a receptneked.hu tette közzé, én egy picit módosítottam rajta és kiegészítettem. A fotó saját :)⇐

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!