Receptek szeretettel tőlem, Nektek…
Azt talán már sokan tudjátok, hogy főzni nem kimondottan szeretek, de tudok. Arra gondoltam, megosztom Veletek azokat a recepteket, melyek nagy sikerrel kerültek kis családom asztalára. Nem vagyok és nem is leszek híres gasztroblogger, azt meghagyom a profiknak és akiknek a főzés a szenvedélyük. De hátha valakit így is érdekel, miket főzök… 🙂 Ezek egyszerű, gyorsan elkészíthető receptek. Semmi extraság, semmi fakszni… Az is tudja készíteni, aki életében csak véletlen nyúlt hozzá a fakanálhoz az evőeszköztartó fiókban… Ezekben a bejegyzésekben nem találkozol bonyolult konyhatechnológia eljárásokkal és különleges ételkészítési módszerekkel. Nem mintha azok nem lennének szükségesek, sőt… én csodálom azokat, akik tudnak főzni 😉
Úgyhogy hajrá!
<Édes tésztacsoda>
Hozzávalók:
- 50 dkg fodros nagy kocka tészta
- 12 evőkanál olaj
- 7 evőkanál cukor
- 1 pohár kefír
- 2 pohár tejföl
- 1 liter tej
- 2 vaníliás cukor
- 6 tojás
Elkészítése:
Egy nagy tepsibe 12 kanál étolajat teszünk, melyre a kocka tésztát egyenletesen elosztjuk (nyersen!). A többi hozzávalót (cukor, kefír, tejföl, tej, tojás) kikeverjük, majd a tésztára öntjük. Lefedve készre sütjük kb. 1 óra alatt. Én jénaiban készítettem, alul-felül sütés + légkeverés üzemmódban, kb. 180 – 200 fokon. A sütés végével levettem a jénai tetejét és még 15 percig felső pirítással sütöttem, hogy egy kicsit megpiruljon.
ISTENI LETT!
⇒ Az eredeti receptet a receptneked.hu tette közzé, én egy picit módosítottam rajta és kiegészítettem. A fotó saját :)⇐
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: