patentblog

Vaníliapudingos bögrés mákos

Receptek szeretettel tőlem, Nektek…

 

Azt talán már sokan tudjátok, hogy főzni nem kimondottan szeretek, de tudok. Arra gondoltam, megosztom Veletek azokat a recepteket, melyek nagy sikerrel kerültek kis családom asztalára. Nem vagyok és nem is leszek híres gasztroblogger, azt meghagyom a profiknak és akiknek a főzés a szenvedélyük. De hátha valakit így is érdekel, miket főzök… 🙂 Ezek egyszerű, gyorsan elkészíthető receptek. Semmi extraság, semmi fakszni… Az is tudja készíteni, aki életében csak véletlen nyúlt hozzá a fakanálhoz az evőeszköztartó fiókban… Ezekben a bejegyzésekben nem találkozol bonyolult konyhatechnológia eljárásokkal és különleges ételkészítési módszerekkel. Nem mintha azok nem lennének szükségesek, sőt…  én csodálom azokat, akik tudnak főzni 😉

Úgyhogy hajrá!

Tudom, hogy ismét édesség, pedig én nem is vagyok édesszájú…A most bemutatot süti előnyei: – gyorsan elkészíthető, – nem túl édes, – mákos, – a vaníliapudingtól lágy és nem száraz!

<Vaníliapudingos bögrés mákos>

 

142770_130520_p1020934

Hozzávalók (4 személy részére)

  • 1 bögre liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1/2 bögre cukor
  • 1/2 bögre mák
  • 4 db tojás
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 bögre tej vagy kefír (én tejjel készítettem)
  • só, vaníliás cukor

A pudinghoz:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • cukor a puding ízesítéséhez

Elkészítés:

A pudingport és a cukrot összekeverjük, és jó sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, és megálljuk, hogy kóstolás címén ne nyalakodjuk el a felét. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, hőlégkeveréses üzemmódra állítjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, továbbra is megálljuk a puding kóstolását, és még minőség ellenőrzés címén sem eszünk bele. A “száraz” anyagokba beleütjük a tojásokat, az olajat, a tejet (vagy kefírt), a csipet sót, és gyors mozdulatokkal egy habverő segítségével simára keverjük. Egy sűrű, de folyós tésztát kell kapnunk. (Hatalmas önuralmat gyakorolva a habverőt egyenesen a mosogatóba helyezzük, mert a nyers tésztát sem nagyon szabad enni. A család időközben összegyűlt többi tagját is elhajtjuk a pudingtól. Ha ez megvan, akkor bevajazott, lisztezett tepsibe öntjük, majd a megmentett, kihűlt, megdermedt pudingot egy kiskanál segítségével kiszaggatjuk, és a folyós tészta tetejére halmozzuk, úgy 1 cm távolságra. (A maradék pudingot bedobhatjuk a családnak. Az időközben előmelegedett sütőbe betesszük, és 25-30 perc alatt kisütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy kész van-e. Ha kész, ízlés és kedv szerint felszeleteljük, és a vasárnapi ebéd után a család nagy örömére tálaljuk.

 ⇒ Az eredeti receptet a nosalty.hu-n tették közzé, a fotóval együtt. ⇐

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!